travel@edentour.am
AMD
USD
EUR
RUR
|
Հայ
Խորովածի փառատոն

Խորովածի ավանդական փառատոնին մասնակցում են ինչպես պրոսեսիանալ, այնպես էլ սիրողական խոհարարներ: Պատկերացրեք, այս փառատոնին կարող եք համտեսել խորովածի ավելի քան 40 տեսակ: Նույնիսկ բուսակերները չեն կարող դիմակայել այդ բույրին: Ազգային ևս մեկ առանձնահատուկ ուտեստ է հանդիսանում լոլիկից, սմբուկից և կանաճ պղպեղից պատրաստված խավարտը: Բանջարեղենը խորովվում է կրակի վրա, ինչպես և միսը, հետո մատուցվում կամ ամբողջական, կամ կտրատված՝ աղցանի տեսքով:



Խորովածը համարվում է ազգային ուտեստ, և պատահական չէ, որ նրա պատվին ամեն տարի փառատոն է կազմակերպվում Լոռու մարզի Ախթալա գյուղում (Երևանից 145 կմ հեռավորության վրա): 

Միջոցառումը ուղեկցվում է երգ ու պարով, հետաքրքիր խաղերով, այնպես որ ոչ ոք չի ձանձրանա: